Facebook in gesprek met centrale bank van Singapore over Libra

De centrale bank van Singapore heeft gesprekken gevoerd metover de komende cryptocurrency van de social media gigant. Dit meldde Bloomberg op donderdag 27 juni.

De managing director van de centrale bank van Singapore, Ravi Menon, erkende de potentiële voordelen van Libra, echter zei hij ook dat dat zij precies zullen moeten weten hoe het systeem van Facebook werkt.

Tevens gaf hij, naast de waarschuwing dat het niet duidelijk is of Libra een beter alternatief is dan andere betaalmethodes, aan dat Singapore zekerheid zou willen hebben over beveiligings- en privacykwesties, voordat er een regelgevingsbesluit wordt genomen. Op een persconferentie zei hij het volgende:

“De belangrijkste uitdaging is om de aard van het beest te achterhalen. Wat is het en in welk hokje kunnen we het plaatsen? Op dit moment weten we het nog niet.”

Menon sluit zich aan bij een aantal andere financiële toezichthouders door zijn bedenkingen te uiten over de plannen van Facebook om via cryptocurrencies de zwaar gereguleerde financiële sector te betreden. Menon waarschuwde ook dat de zorgen van centrale banken over de hele wereld “niet triviaal” zijn.

Eerder deze week waarschuwde de Gouverneur van de Bank van Frankrijk, Villeroy de Galhau, dat Libra mogelijk een bankvergunning nodig heeft. Hij gaf echter ook aan dat er ruimte was om grensoverschrijdende geldoverschrijvingen te verbeteren.

Er is ook bevestigd dat het House Financial Services Committee van de Verenigde Staten op 17 juli een hoorzitting over Libra zal gaan houden.

Gisteren plaatsten wij een bericht dat het hoofd van de Duitse federale financiële toezichthouder (BaFin) overheden en centrale banken over de hele wereld heeft opgeroepen om samen te werken aan een ​​internationaal regelgevingskader.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!