Walmart China volgt de verzending van voedselproducten met Vechain’s Thor Blockchain

Walmart China gaat voedselproducten volgen via de Thor Blockchain van Vechain. Dit meldde prnewswire op 25 juni.

Het Walmart China Blockchain Traceability Platform (WCBTP) wordt een joint venture van Walmart China, VeChain, PricewaterhouseCoopers (PwC), rundveebedrijf Inner Mongolia Kerchin en de China Chain-Store & Franchise Association. Dit is bekendgemaakt tijdens de China Products Safety Publicity Week Traceability System Construction Seminar 2019 die onlangs werd georganiseerd door Walmart China en de CCFA in Beijing.

Walmart China heeft al 23 producten onthuld die het systeem gaat volgen en zal binnenkort nog 100 producten toevoegen. Het gaat om meer dan 10 verschillende productcategorieën. Het persbericht schrijft over de volgende verdeling in aantallen:

“Het volgsysteem van Walmart China zal naar verwachting traceerbaar vers vlees voor 50% van de totale verkoop van verpakt vers vlees kunnen volgen. Bij traceerbare groenten hebben we het over ongeveer 40% van de totale verkoop van verpakte groenten. Traceerbare zeevruchten- en schelpdieren zijn goed voor 12,5% van de totale verkoop van zeevruchten tegen het einde van 2020.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!