Weekly BTC Update door CryptoMichaël (15-6)

Nadat vorige week een rode week was voor de koers van Bitcoin, besloot deze week het volledige verlies goed te maken en weer opwaarts terug te keren. Een zeer interessante week waarin onder andere Binance aangeeft de deur voor USA op slot te gooien en hier een aparte exchange voor te openen.

Op het moment van schrijven staat de koers op $8,665 op de exchange van Coinbase, met een piek deze week van $8,800. Nog steeds kunnen we spreken van een mooie opgaande markt, aangezien iedere dip vrij snel weer opgekocht wordt.

Weekchart (W) – BTC

https://www.tradingview.com/x/ENUa17ou/

Op deze grafiek kunnen we duidelijk zien dat we ons begeven binnen de candle van afgelopen week (de rode candle). Bodem van het gebied kan gevonden worden op $7,500-7,600 en de top van het gebied kan gevonden worden op $8,600-8,800. De wekelijkse candle is nog niet gesloten op dit moment, maar dit is het meest interessante om naar te kijken. Mocht de wekelijkse candle namelijk boven de $8,800 gesloten worden, dan spreken we van een bullish engulfing en kan de weg omhoog vervolgd worden richting de $10,000. Mocht de weekly candle echter onder de $8,600-8,800 sluiten (en in principe onder de top van de vorige weekly), dan hebben we een mooi gebied om ons de komende tijd in te gaan bewegen en lijkt het niet aannemelijk dat we nieuwere highs gaan vinden.

Dagchart (D) – BTC

https://www.tradingview.com/x/4oTirN6J/

Op deze grafiek kunnen we zien dat eerder deze week (en vorige week) de kopers duidelijk op $7,500 weer in wilden stappen en dit level is gekenmerkt als de bodem van deze range. Op het moment van schrijven zweven we rond de $8,800 weerstand, maar over het algemeen hebben we een mooie opgaande lijn te pakken en maken we hogere bodems. Een ding om wel in de gaten te houden is een daling van het volume. Volatiliteit lijkt af te nemen en daarmee ook een daling van het volume. Een doorbraak van $8,800 of een val onder $7,500 zal normaal gesproken een grote volumebeweging in gang zetten, maar op dit moment zitten we in rustig vaarwater.

4-uurschart (4U) – BTC

https://www.tradingview.com/x/PptHqi4G/

Ingezoomd hebben we het volgende plaatje en hiermee kunnen we de volgende weerstand- en steungebieden beschrijven.

Weerstandsgebieden:
Hoofdweerstand $8,700-9,000.
Hierboven $10,000.

Steungebieden:
Op de kleinere grafieken: $8,200 (hier zijn we van de week doorheen gebroken)
Grotere schaal, als beschreven op de wekelijkse grafiek: $7,500.

Conclusie:

Op dit moment beweegt Bitcoin mooi opwaarts en hebben we een opwaartse trend te pakken. Ook zien we dat meerdere alternatieve munten het goed doen (met name Litecoin) en lijkt Ethereum ook ligt het positieve verloop van Bitcoin op te pakken. Voor nu is het wachten of Bitcoin door gaat zetten boven de $8,800 of dat er kalmer vaarwater aan komt, waardoor de actie mogelijk naar de alternatieve munten kan verschuiven.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!
Twitter: CryptoMichaël

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!