Facebook’s Libra, krijgt steun van grote bedrijven

Volgens een nieuw rapport staan Visa, Mastercard, PayPal en Uber allemaal achter de nieuwe cryptocurrency van Facebook. Dit meldde The Wall Street Journal op donderdag 13 juni.

The Wall Street Journal gaf in zijn nieuwsbericht aan dat de socialemediagigant verschillende bedrijven heeft gecontracteerd voor zijn GlobalCoin cryptocurrency. De nieuwe stablecoin van Facebook is al meer dan zes maanden in het geheim ontwikkeld. Elk van de nieuwe partijen investeert ongeveer $10 miljoen in het project.

Sommige partijen gebruiken de munt ook om hun bereik wereldwijd te vergroten. Stripe, Booking.com en MercadoLibre maken volgens The Wall Street Journal ook deel uit van het project, hoewel het rapport niet specificeert wat hun rollen zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!