Coinbase debetkaart nu ook beschikbaar in Nederland

Coinbase kondigde gisteren aan dat het hun eigen Visa debetkaart in zes nieuwe Europese landen zal gaan lanceren, waaronder Nederland. De debetkaart werd in april voor het eerst gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, echter zal Coinbase dit nu gaan uitbreiden met 6 andere landen. Dit meldt CNBC op dinsdag 11 juni.

Wat is de Coinbase debetkaart?

Met de Coinbase debetkaart kunnen gebruikers, die een Coinbase account hebben, betalingen met cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) uitvoeren bij elke winkel die Visa accepteert.

De kaart kan gebruikt worden via een mobiele applicatie, die rechtstreeks wordt gesynchroniseerd met je Coinbase-account. De kaart is echter ook beschikbaar als een fysieke contactloze kaart die kan worden gebruikt om geld op te nemen bij geldautomaten.

Gebruikers kunnen in de mobiele applicatie beslissen welke cryptocurrency ze zouden willen gebruiken om een ​​betaling uit te voeren. Coinbase zet dan direct het aantal benodigde cryptocurrencies om en voert te betaling uit in de lokale fiat valuta. Coinbase rekent echter wel een fee voor het omzetten van crypto naar fiat.

Coinbase U.K. CEO, Zeeshan Feroz, vertelde CNBC in een interview dat het doel van de kaart is om betalingen met digitale valuta’s zo gemakkelijk te maken als betalen met contant geld.

“Je kunt direct boodschappen kopen met Bitcoin en een bakje koffie betalen met Litecoin”, zei hij.

Hoe kan ik een debetkaart krijgen?

De kaart is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland en om een kaart te krijgen, dien je uiteraard een Coinbase account te hebben.

Heb je nog geen Coinbase account? Maak hem dan via deze link aan. Vervolgens dien je de app te downloaden (klik hier om de app te downloaden) en volg de rest van de stappen.

Zodra je al de stappen doorlopen hebt, ben je klaar om betalingen uit te voeren met de applicatie!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.