Follow-up: CCN stopt nadat ze 71% traffic hebben verloren door Google Core update

Top cryptocurrency mediasite CCN is vanaf 10 juni gestopt, volgens een aankondiging op hun website.

De post, geschreven door Jonas Borchgrevink, directeur en oprichter van CCN Markets en Hawkfish AS, stelt dat de reden achter de sluiting een grote daling is van het verkeer via Google-zoekopdrachten, na de Google Core Update van 3 juni. Borchgrevink schrijft dat het verkeer van de crypto nieuws website met meer dan 71% daalde.

De oprichter merkte ook op dat, hoewel dat hun traffic in het verleden ook wel eens laag was, de toevoeging van nieuwe leden aan het team er voor zorgt dat ze onder deze omstandigheden niet meer door kunnen gaan, vanwege de dalende inkomsten van adverteerders. Naast de daling bij CCN hebben CoinDesk en Cointelegraph ook een daling gezien. Deze dalingen waren echter een stuk lager dan die van CCN.

Borchgrevink zegt dat ze het CCN-team zullen gaan verplaatsen naar HVY.com. Dit is een nieuwsplatform voor journalisten.

Daarnaast zei hij het volgende:

“Als Google denkt dat CCN plotseling, letterlijk van de ene dag op de andere, slecht is, waarom geven ze ons dan niet de kans om te begrijpen waarom en een kans om te veranderen vóór een belangrijke update. In plaats daarvan worden we ’s nachts in de tanden getrapt, zonder kennis van wat we verkeerd hebben gedaan, wat een grote impact heeft op een team van meer dan 60 mensen. Zes jaar werk is verdampt.”

De post van CCN eindigt met een lijst met verzoeken aan Google, waaronder drie maanden kennisgeving van verwachte wijzigingen van Google Core Updates, uitleg over wat een bedrijf kan doen mits het in een risicozone valt omdat het verkeer verliest en dat nationale overheden een apolitieke taskforce opzetten om updates van zoekmachines te controleren op “het behoud van onze democratie, onze vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en onze vrijheid van informatie.”

Hoe dit precies komt, is echter niet bekend. Wij als CryptoBenelux zijnde hebben nog niet veel van de drop gemerkt, dit heeft te maken met het feit dat wij onze meeste traffic vanuit onze groepen krijgen. Dit bevestigd echter wel onze gedachte dat het belangrijk is om een gezellige community te hebben en deze goed op te bouwen. 

Wil je ook onze gezellige community joinen en ons supporten? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!