0x werkt samen met StarkWare voor hogere snelheden op gedecentraliseerde exchanges

Een cryptografische oplossing met de naam Zero-Knowledge Proofs (ZKP) zou trage gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) kunnen helpen om hogere snelheden te bereiken. Dit meldde Coindesk op 26 mei.

De in San Francisco gevestigde DEX start-up 0x werkt samen met het Israëlische software-as-service bedrijf StarkWare om een ZKP-oplossing te testen, genaamd StarkDEX. Het nieuwe project zal ongeveer 500 transacties per seconde verwerken.

0x marketingleider Matt Taylor, vertelde aan CoinDesk hoe ZKPs konden worden geïmplementeerd in het 0x DEX ecosysteem.

Ons doel is dat we dit aan het einde van het jaar hebben draaien op ons mainnet, zodat mensen deze technologie ook daadwerkelijk kunnen gebruiken. We zijn van plan om dit een kernonderdeel van de 0x DEX-stack te maken.”

Taylor zei dat het 0x-systeem $713.000 aan transacties heeft gefaciliteerd sinds de oprichting in 2017. DEXs die 0x gebruiken, verwerken op dit moment tussen een paar honderd en ongeveer 3.100 trades per dag, volgens 0xtracker.com,

Een platform waar slechts drie transacties per seconde kunnen worden afgewikkeld, is een zeer illiquide markt,” zei Kolodny over de huidige beperkingen van sommige netwerken.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!