Swiss Telecom brengt crypto collectables op tv

Telecombedrijf Swisscom heeft een nieuwe dienst onthuld en gaat hierbij non-fungible tokens (NFT’s) gebruiken.

Het product heet NOOW en toont de kunst die je hebt gekocht op een digitaal beeldscherm. De koper van het product en de artiest weten ook precies hoeveel exemplaren van het product zijn verkocht. De app is afkomstig van Kickbox.

Het Greater Zurich Area News schrijft:

Digitale kunst wordt tegenwoordig overal op schermen vertoond. Denk aan schermen in hotels, restaurants en kantoren. Het veranderen van de verschillende animaties op deze beeldschermen creëert een aparte sfeer. Door een tekort aan kopieerbeveiligingssystemen en distributieplatforms worden deze kunstwerken helaas vaak illegaal gebruikt.

De startup onderneming Dloop wil illegaal gebruik van content voorkomen met zijn NOOW-app. De blockchain-oplossing zorgt ervoor dat de eigendomsrechten voor kopers en de betaling aan artiesten worden beschermd.

De dienst is beschikbaar om te gebruiken op Swisscom TV en beschikt over 100 woorden en 30 artiesten om te zoeken naar kunst. Swisscom TV is een set-top-box-service in Zwitserland. Stefanie Marlene Wenger zal de eerste batch hiervan samenstellen.

Het is nog een product in ontwikkeling maar zoals het er nu uitziet lijkt het een leuke manier om het idee van cryptocollectables te delen met een niet-crypto publiek.

“Swisscom TV is een van de eerste ondernemingen ter wereld die kunst op het tv-scherm aanbiedt. We zijn erg blij dat Swisscom meedoet aan moedige project, “zei Rieder. “NOOW maakt van digitale kunst een verzamelobject en creëert er een meerwaarde voor.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen opTelegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!