Weekly BTC Update door CryptoMichaël (18-5)

Nadat vorige week de koers van Bitcoin (BTC) al een harde spurt omhoog heeft gemaakt, deed Bitcoin dit deze week nog dunnetjes over, tegen de verwachting van velen in. Op het moment van schrijven is de koers $7,310 op Coinbase, maar afgelopen week heeft hij zelfs even op $8,300 gestaan. Nadat de kleine koerscorrecties op het slechte nieuws van Bitfinex en Binance snel werden opgekocht, kwam er deze week zeer veel positief nieuws uit vanaf Consensus, wat de koers alleen maar verder omhoog heeft geduwd. Een interessante wending voor iedereen in de cryptocommunity.

Weekchart (W) – BTC

Op het moment van schrijven (dit is zaterdag 18 mei) is de wekelijkse candle nog niet gesloten, maar we hebben gezien dat de weekcandle van vorige week netjes boven het weerstandsniveau van $6,800 is gesloten. Dit gaf ruimte om door te gaan en hierbij heeft de koers tests gedaan van het gebied tussen $7,800 en $8,300. Ook valt hier te zien dat de rode lijnen op dit moment weerstandsniveaus zijn en de blauwe lijnen mogelijke supportniveaus, wanneer we een koersdaling gaan krijgen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden voor het einde van de weekend/komende weken. Zelf zou een weekly close boven de $6,800 (en liefst boven de $7,000) fijn zijn, hierbij komt Bitcoin in een range tussen $6,800-7,800 terecht en zal de volatiliteit dalen. Doordat deze volatiliteit daalt, zullen de altcoins ruimte krijgen om te gaan bewegen. Mocht Bitcoin onder de $6,800 sluiten, dan is een daling richting de $6,000 het volgende level en zal dit ook de alternatieve munten veel pijn gaan doen.

Dagchart (D) – BTC

Zoals hierboven besproken, zijn de niveaus eigenlijk identiek aan de eerder genoemde niveaus op de wekelijkse chart.

De weerstandsgebieden:

  • Grote weerstand: $8,300
  • Vanaf hier ook een weerstand: $7,800 (beter zicht op de kleinere timeframe, zie hierna)

De steungebieden:

  • Naast $6,800 is $6,000 ook een erg belangrijk steunniveau voor de komende tijd om in de gaten te houden.
Interessant is om te zien dat we een mooie sprong terug omhoog hebben gemaakt bij de daling een paar dagen terug. Precies op het $6,800 level hebben we support gevonden en zijn we terug omhoog gegaan. Het houden van het $6,800 level geeft een mooi kanaal aan tussen de $6,800-7,800 waar we in kunnen gaan rangen.

4 uur chart (4U) – BTC

Op de kleinere timeframes kunnen we zien dat de parabool gebroken is en we de eerste trendlijn verloren, welke als gevolg had dat we een daling hadden naar $6,800. Voor nu hebben we hier support op gevonden en komt een volgende trendlijn in het vizier. Een zijwaartse/zwak stijgende koers zonder volume is hier het meest aannemelijk tot aan $7,800, waarna we daar een nieuwe weerstand vinden en de volgende trendlijn verliezen. Voor nu is de koers zich aan het begeven in het midden van een range, dus valt er weinig over te zeggen, behalve dat $6,800 het belangrijkste steunniveau is en $7,800 een belangrijk weerstandsniveau.

Conclusie:

Zoals reeds een paar keer aangegeven hierboven hebben een zeer sterke stijging omhoog gezien van de markt, waarna we ook enkele keren alternatieve munten sterk zagen stijgen als Bitcoin zich vlak bewoog. Normaliter zou er een ‘range’ gedefinieerd moeten worden tussen de $6,800 en $7,800. Wanneer deze range er is, zullen alternatieve munten meer ruimte krijgen om zich te bewegen en over het algemeen de grote munten gaan volgen. Lees: Bitcoin ging eerst, waarna we zagen dat Ethereum volgde en nu is het de taak aan de kleinere munten om hier achteraan te gaan. Ethereum (ETH) is een belangrijke peiler voor een mogelijk ‘altseason’, een bekend fenomeen in de cryptowereld. Mochten we $6,800 niet gaan houden, dan kan het pijnlijk worden. Indien er bij de lezer FOMO heerst over Bitcoin, zou ik vanaf hier gelaagd in gaan kopen en de levels $6,800/$6,000 (mogelijk $5,500) in de gaten houden. Het meeste geld kan in ieder geval in de alternatieve munten verdiend worden! Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!