Bitcoin prijs analyse 13 Mei, 2019 (week 20)

Vanwege de flinke move omhoog heeft Het Crypto Huis voor ons de analyse aangepast en hierbij publiceren wij de nieuwe verwachting. Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $7900 (Coinbase).

Weekoverzicht

De wekelijkse candle heeft zich overduidelijk bullish afgesloten. Het is maar liefst de grootste bullish candlestick die wij hebben gezien in het jaar 2019. Zoals wij weten gaf Bitcoin niets om de zware resistance box, die lag tussen de $6000 – $6400 range. Het lijkt er op dat Bitcoin bijna zijn wave 3 compleet heeft gemaakt. Dat betekend dat wij nu aan de wave 4 kunnen beginnen, wat een ABC retracement wave is. Ook kunnen we zien dat de Stoch RSI voor zijn langste tijd, zo hoog zit. Het is overduidelijk dat de wekelijkse Stoch RSI ook toe is aan afkoeling. Echter waar de wave 3 zal eindigen is moeilijk te bepalen, maar naar schatting zal dit tussen de $8100 & $8300 kunnen zijn. BTC had namelijk in juli 2018 een wekelijkse sluiting op $8207.

Weekly chart (W) – BTC

Dagoverzicht

Als we kijken naar de daily candles zien wij dat wij een flinke bullish parabolische beweging hebben gemaakt. Aan de rode closing candle van zondag te zien kunnen wij wellicht concluderen dat dit het einde was van deze bullish beweging. Het zou nu kunnen betekenen dat wij een correctie gaan zien. De correctie zal zich gedurende week met ups en down gaan vormen, wellicht richting de target van $6400 en in het ergste bearish geval, richting de $6097

Daily chart (W) – BTC

1-uur overzicht

Op het 1 uur overzicht kunnen wij de parabolic wave zien die wij sinds de $5000 range aan het vormen zijn. Het leek al eerdere deze week dat wij uit de parabolic move waren gevallen, echter was dit een fake-out en vonden de bulls weer momenten terug. Het nieuws kan hier veel impact op hebben gehad. Wij zagen namelijk op maandag 13 mei veel positief nieuws naar buiten komen. Wanneer wij een correctie beginnen, kunnen wij een flinke correctie verwachten. Namelijk met zulke harde stijgingen omhoog, kan het ook betekenen dat wij een flinke correctie gaan zien. Alleen de vraag is wanneer gaat dit gebeuren? Daarom kijken wij nauwlettend naar de prijsactie en naar de volgende support en resistance areas:

Support levels

– $ 7250 – 7350 (short term) – $ 6800 (short term) – $ 6666 (short term) – $ 6400 (short term) – $ 5960 (mid term) – $ 5500 (mid term)

Resistance levels

– $ 8288 (mid term) – $ 8550 (mid term) – $ 8800 (mid term) – $ 9200 (mid term)

Conclusie

Doordat wij de wave 3 waarschijnlijk bijna compleet hebben gemaakt, is het tijd voor een correctie. Ook de zoals besproken de Weekly Stoch RSI ziet er uitgeput uit. Ook op het dag tijdframe zien wij dat de Stoch RSI er wat vermoeid begint uit te zien. Echter zijn de prijs movements nog redelijk vers dus kunnen wij dit niet 100% met zekerheid zeggen. Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken! Ze hebben ook een Chart – update kanaal. Wil jij op de hoogte blijven van de recente bewegingen en hoe zij hierover denken? Join dan Het Crypto Huis update kanaal door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder! Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!