Bitcoin (BTC) prijs analyse 6 mei, 2019 (week 19)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $5630 (Coinbase).

Weekoverzicht

De wekelijkse candle heeft zich overduidelijk bullish afgesloten. Ook zoals vorige week, in de prijsanalyse van 29 april, besproken kijken wij naar de 55-EMA en de 100-EMA. We waren vorige week  onder deze 2 EMA’s gesloten. Echter kunnen wij nu concluderen dat de week zich boven beide EMA’s heeft gesloten, wat een sterk bullish signaal is. Alleen voor hoelang kunnen wij nog bullish blijven..

Weekly chart (W) – BTC

Dagoverzicht (D)

Op de daily chart hebben wij inmiddels met de Exponential Moving Average (EMA) een Golden Cross gemaakt (50-EMA & 200-EMA). De prijsactie leek er vorige week nog niet op in te spelen, maar enkele dagen na de golden cross kwam er toch behoorlijk wat leven in de markt. De vraag is alleen, kunnen wij deze levels behouden? BTC zit inmiddels overduidelijk in een zware resistance zone. Wanneer Bitcoin door de $5900 – $6000 breekt zullen er veel SHORT posities worden geliquideerd. Dit is voor mij dus ook een reden dat wij wellicht deze week nog een candle / Wick zien naar deze range en dat BTC pas vanaf de rode box, na de zogenoemde short squeeze, weer down gaat. BTC zal dan waarschijnlijk ook de bearish divergentie uitspelen die wij op de Daily tijdframe aan het tekenen zijn.

Daily chart – BTC

4H overzicht

Vanuit de 4H tijdframe kunnen wij concluderen dat er behoorlijk wat weerstand boven BTC ligt. Ook de aangeven rode box op de 4H kunnen wij zien als een zware resistance zone. De RSI en de STOCH RSI is wel wat aan de lage kant en als kijken wij naar de lagere tijdframes (30M, 1H, 2H) dan kunnen wij ook zien dat er in deze tijdframes nog wel enige ruimte is om omhoog te gaan. Echter vormen wij ook een diamond patroon, die zichtbaar is op het 4H tijdframe. We zien dus gemixte signalen en houden dit nauwlettend in de gaten.

Diamond patroon

Wij zien dus op het 4 uur tijdframe dat wij momenteel een diamond patroon aan het vormen zijn. Als wij dit patroon verder gaan uitspelen kan dit BTC zomaar terug brengen naar de $5250-$5350 range. Aangezien hier nog geen verdere bevestigingen voor zijn houden wij alleen rekening met dit patroon en dienen wij dit nauwkeurig in de gaten te houden.

4H chart – BTC

Diamond patroon – Het Crypto Huis

Fractal (Pump & Dump scenario)

Als wij kijken naar prijshistorie dan kunnen wij ook enige prijsactie overeenkomsten zien. Op dit moment zien een overeenkomst tussen de bewegingen die wij hadden op 20 februari en nu. Zoals hieronder aangegeven zien wij duidelijke overeenkomsten. Dit zou dus betekenen dat Bitcoin deze dagen zijwaarts blijft bewegen en dat wij rond 8 of 9 mei een flinke beweging omhoog zien. Deze beweging kan Bitcoin naar de $5900 – $6150 range brengen. Vanaf daar printen wij waarschijnlijk een bearish divergentie op de (D) tijdframe en kiezen wij ervoor om alsnog vanaf daar down te gaan. Dit komt ook goed overeen met de short squeeze prijsactie en een laatste push in de rode resistance box.

Support levels

– $ 5600 (short term) – $ 5500 (short term) – $ 5350 (short term) – $ 5250 (short term) – $ 5000 (mid term)

Resistance levels

– $ 5810 (short term) – $ 5920 (short term) – $ 6001 (short term) – $ 6200 (short term) – $ 6400 (mid term)

Conclusie

Er is enige ruimte om te klimmen naar de $6000 area. Vanaf daar kunnen wij een weerkaatsing zien binnen deze resistance zone (rode box). Ook kunnen wij op hetzelfde moment een bearish divergentie uitspelen, wat ook kan zorgen voor een flinke weerkaatsing. Op het wat kleinere tijdframe (1H – 4H) bekijken wij goed wat voor patroon wij gaan uitspelen. Lijkt het op het diamond patroon of kunnen wij uit gaan van de fractal. Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken! Ze hebben ook een Chart – update kanaal. Wil jij op de hoogte blijven van de recente bewegingen en hoe zij hierover denken? Join dan Het Crypto Huis update kanaal door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder! Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!