CEO London Stock Exchange ziet meerwaarde van blockchain

De CEO van de London Stock Exchange (LSE), een van ’s werelds oudste exchanges, is van mening dat blockchain gebruikt kan worden bij het uitgeven van effecten en settlements. Dit rapporteerde CNBC op donderdag 2 mei. De CEO van LSE, Nikhil Rathi, werd geïnterviewd en daarin gaf hij aan dat distributed ledger technology (DLT) mogelijk een belangrijke rol kan spelen op de aandelenmarkt van het Verenigd Koninkrijk. In het bijzonder sprak Rathi zijn vertrouwen uit over blockchain-applicaties die worden gebruikt in het uitgifteproces, eraan toevoegend dat hij zich ook kan voorstellen dat de technologie ook wordt gebruikt voor afwikkelingen. Rathi benadrukte verder dat het gebruik van blockchain op kapitaalmarkten met de nodige voorzichtigheid moest worden uitgevoerd, vanwege een aantal extreme uitingen van innovatie in de crypto-industrie. Toch verklaarde Rathi dat hij technologische concurrentie en innovatie aanmoedigt om zich op de kapitaalmarkten te gaan concentreren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.  

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!