Verzekeraars

Verzekeraars in Frankrijk kunnen nu investeren in crypto

Franse verzekeringsmarkten kunnen nu investeren in crypto. Dit is mogelijk na de ondertekening van een nieuwe wet. Dit meldde FX Street op 11 april.

De National Assembly van Frankrijk heeft een wetsvoorstel aangenomen dat is bedoeld om de ontwikkeling van lokale bedrijven te stimuleren. Reuters maakte bekend dat 147 voor de nieuwe wet hebben gestemd en 50 tegen.

Volgens de wet kunnen verzekeraars in Frankrijk in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) investeren, zonder beperking van het investeringsbedrag.

De verzekeraars kunnen dankzij de wet in crypto beleggen via gespecialiseerde professionele fondsen. Daarnaast kunnen ze levensverzekeringspolissen aanbieden die met cryptocurrencies worden afgenomen. De nieuwe maatregel zal ook van invloed zijn op professionele kapitaalinvesteringsfondsen.

Eerder in maart stelde Eric Woerth, hoofd van de financiële commissie van de National Assembly voor om anonieme cryptocurrencies zoals Monero (XMR) en ZCash (ZEC) te verbieden.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN