De centrale bank van Pakistan wilt eigen digitale valuta

Jameel Ahmad, de plaatsvervangende gouverneur van de Staatsbank van Pakistan (SBP), de centrale bank van het land, verklaarde dat de institutie streeft naar de uitgifte van een digitale valuta tegen 2025. Dit meldde het Pakistaanse YouTube nieuwskanaal Public News op 1 april. Engelstalige lokale media Dawn meldde vandaag ook dat Asad Umar, de minister van Financiën van Pakistan, de verklaring van de ambtenaar uitsprak tijdens een ceremonie ter ere van de lancering van Electronic Money Institutions (EMI’s) op maandag 1 april. Volgens Dawn vroeg de minister het federale onderzoeksbureau en de centrale bank om ervoor te zorgen dat cybersecurity in het nieuwe systeem wordt opgenomen. Umar beweerde dat één serieus incident het vertrouwen in het banksysteem al onherstelbaar zou kunnen schaden. Als onderdeel van zijn reactie verklaarde Ahmad, de plaatsvervangende gouverneur van de centrale bank, dat de institutie al bezig is met het vrijgeven van het concept van de centrale bank voor digitale valuta (CBDC) tegen 2025. Volgens de ambtenaar is het de bedoeling financiële inclusie en efficiëntie te bevorderen en corruptie te bestrijden. De volledige inzet van de CBDC zal echter in 2030 plaatsvinden. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!