Chinese provincie wil blockchain inzetten voor transportinfrastructuur

Blockchain zal een van de technologieën zijn die de lokale Chinese autoriteiten zullen gebruiken in een herziening van de lokale transportinfrastructuur. Dit volgens een overheidsverslag dat op maandag 25 maart werd gepubliceerd. De nieuwe plannen benoemen blockchain, naast andere innovatieve tools zoals big data en het Internet of Things (IoT), als nuttig voor de verbetering van de infrastructuur in de provincie Jiangsu. Het plan, genaamd “Uitvoeringsplan voor de bevordering van de ontwikkeling van transportinfrastructuur”, is bedoeld om passagiers- en vrachtnetwerken te moderniseren om vervuiling te verminderen en efficiëntie te vergroten. Volgens het verslag zal blockchain op het gebied van logistieke gegevens gebruikt worden. Blockchain-projecten op staatsniveau zijn niets nieuws in China, met verschillende lokale en nationale regelingen die erop gericht zijn de technologie op één of andere manier in te zetten. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat China momenteel het land met het grootste aantal patenten van deze technologie is. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!