Valerie Szczepanik bij SXSW: crypto ‘lente’ komt eraan

Valerie Szczepanik van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is optimistisch dat regelgeving de cryptocurrency-markt uiteindelijk een boost zal geven. Dit meldde coindesk in een recent artikel. Szczepanik, SEC’s senior adviseur voor digitale activa, vertelde afgelopen vrijdag tijdens het SXSW in Austin, Texas: “Ik denk zeker dat de crypto lente eraan komt.” In een Q&A sessie met advocaat Daniel Kahan van Morrison & Foerster LLP, benadrukte Szczepanik hoe de regelgevende aanpak bij de SEC is ontworpen om innovatie te laten bloeien. Alhoewel het wel ten koste gaat van het verstrekken van volledig duidelijke richtlijnen voor nieuwe soorten ondernemingen. “Door het ontbreken van duidelijk regels kunnen toezichthouders flexibeler worden”, zei ze. Ze begrijpt dat ondernemers de wens hebben om te weten of ze wel of geen onderneming kunnen runnen in volledige overeenstemming met de geldende effectenwetgeving. Desondanks gelooft ze dat de op beginselen gebaseerde aanpak meer kansen biedt. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!