Heeft Ripple, Coinbase wel of niet omgekocht?

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen, is er wat commotie over de recente listing van Ripple (XRP) op Coinbase. Er gaan namelijk geruchten dat Ripple, Coinbase omgekocht zou hebben om XRP te listen.Er volgde een reeks omkopingsbeschuldigingen naar Coinbase en naar Ripple toe, sinds de plotselinge aankondiging met betrekking tot de listing van XRP, van 26 februari. Dit kwam voor vele als een verassing, omdat de exchange altijd voorzichtig is geweest omtrent Ripple, vanwege de controversiële geschiedenis van XRP. Daarnaast staat er ook nog een rechtzaak open tegen Ripple. Deze rechtzaak gaat over het feit of Ripple gezien kan worden als een effect.Al deze zorgen verdwenen echter als sneeuw voor de zon, en Ripple werd “opeens” gelist op de Amerikaanse exchange.De CIO van Altana Digital Currency Fund, Alistair Milne, stelde het hoofd van communicatie bij Coinbase, Elliot Suthers, via e-mail een aantal vragen over de listing.Hij vroeg Suthers of Coinbase wel of niet toestemming heeft gevraagd van de Securities and Exchange Commission (SEC) of Commodity and Futures Trading Commission (CFTC), voordat XRP gelist werd. Milne vroeg ook of er een privé-deal was tussen Coinbase en Ripple voor het aanbieden van XRP-paren.Volgens een screenshot dat op 26 februari werd gepubliceerd, vertelde Suthers aan Milne dat Coinbase graag zijn vragen ‘off-the-record’ wilde bespreken. Milne vatte het antwoord op als een bewijs dat Ripple, Coinbase had omgekocht. Miguel Vias, hoofd van XRP-markten bij Ripple, ontkende beschuldigingen van het betalen van Coinbase om XRP op hun cryptocurrency-exchange te listen. Hij gaf aan dat Ripple niets aan Coinbase heeft betaald om de XRP-listing plaats te laten vinden. Vias beweerde ook dat XRP niet “hun token” was. Hiermee doelde hij op het feit dat XRP als bedrijf de XRP-tokens niet uitgegeven heeft. Bloomberg meldde echter dat Ripple had voorgesteld financiële incentives te betalen aan crypto-beurzen voor een listing bij Gemini en Coinbase. In Coinbase’s geval had XRP naar verluidt aangeboden om $100 miljoen in XRP uit te lenen om zijn gebruikers de token te laten verhandelen. Het bedrijf had naar verluidt een soortgelijk aanbod gedaan aan Gemini, echter was dit bedrag “maar” $1 miljoen.Milne herhaalde de beschuldiging van het Bloomberg-artikel. Hij vroeg Vias of XRP en Coinbase in de afgelopen twaalf maanden (of langer activa) transfers hebben gedaan naar elkaar (in de vorm van een lening, donatie, betaling, etc.). Milne vond het ook moeilijk te geloven dat Coinbase, een bedrijf verwikkeld in meerdere rechtszaken omtrent handel met voorkennis rondom de Bitcoin Cash-listing, geen enkele cent heeft aangenomen maar toch XRP heeft gelist. Hoe denken jullie hierover? Heeft Ripple Coinbase betaald? Laat het weten op ons Telegram kanaal!CoinbaseBen je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier!