Deutsche Börse Group, Swisscom en Sygnum gaan samenwerken

Aanbieder van de wereldwijde marktinfrastructuur Deutsche Börse Group, Fintech-bedrijf Sygnum (gevestigd in Zwitserland en Singapore) en het Zwitserse telecom- en ICT-bedrijf Swisscom hebben een strategische partnership afgesloten om een ​​compliant infrastructuur voor financiële markten voor digitale activa te ontwikkelen. Dit volgens een gezamenlijk persbericht dat op maandag 11 maart werd gepubliceerd. Het nieuwe initiatief zal gericht zijn op het creëren van een ecosysteem, op basis van gedistribueerde ledger technologie (DLT), ter ondersteuning van de “tokenized economy”. Deze economie heeft, volgens de partners, “de potentie om de mondiale financiële markten opnieuw vorm te geven”. Het aanstaande ecosysteem zal compliant oplossingen voor de uitgifte en bewaring van digitale activa omvatten, evenals de marktdeelnemers toegang verschaffen tot liquiditeits- en bankdiensten. Volgens het persbericht heeft Sygnum een ​​Zwitserse bank- en effectendealerlicentie verkregen van de Zwitserse regulator FINMA, en kan het “uitgebreide bankdiensten zoals bewaring, deposito’s, krediet & leningen, kapitaaluitgifte via tokenization, brokerage en activabeheer” verzorgen. Swisscom zal vervolgens het project voorzien van een schaalbare DLT-infrastructuur die, naar verluidt, voldoet aan de beveiligingsvereisten van financiële instellingen. De nieuwe partnership houdt ook in dat Deutsche Börse Group aandeelhouder wordt van Custodigit AG. Dit is een bedrijf dat gezamenlijk werd opgericht door Swisscom en Sygnum, dat technische bewaaroplossingen voor digitale activa ontwikkelt voor gereguleerde financiële dienstverleningsinstellingen. Bovendien zullen Deutsche Börse Group en Sygnum investeren in daura AG. Dit is een DLT-platform dat de uitgifte, overdracht en registratie van Zwitserse MKB-aandelen ondersteunt, waardoor niet-beursgenoteerde ondernemingen toegang verkrijgen tot kapitaalmarkten. Tevens werken zij aan de ontwikkeling van een conceptueel kader voor het creëren van een compliant handelsplatform voor digitale activa op de Zwitserse markt. De planning is om de eerste diensten, mits deze goedgekeurd worden, dit jaar te lanceren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!