Franse supermarktketen, Carrefour, gaat melk volgen via de blockchain

De Franse supermarktgigant, Carrefour, heeft niet stilgezeten op het gebied van blockchain, na de deal met IBM in 2018. Carrefour heeft namelijk aangekondigd dat het blockchain gaat gebruiken voor het volgen van melk. Dit volgens een persbericht dat op vrijdag 1 maart geplaatst werd. In november 2018 lanceerde Carrefour nog een food-trackingoplossing, mede mogelijk gemaakt door Hyperledger, voor het volgen van scharrelkippen, genaamd “Calidad y Origen” in Spanje. Nu gaat Carrefour vanaf deze maand hun nieuwe, door blockchain-aangedreven, product Carrefour Quality Line (CQL) uitbreiden met het volgen van volle melk. CQL is gelanceerd om consumenten volledige traceerbaarheid van producten in de gehele toeleveringsketen te garanderen, van boeren tot in de winkelschappen. Met Carrefour Quality Line kunnen de consumenten via GPS zien van welke boeren de melk verzameld werd, de informatie inzien van wanneer de melk verzameld werd, wanneer het verpakt werd en welke belanghebbende er bij het proces betrokken waren (wat ze doen, hun veehouderij, welke technieken zij gebruiken, welke kwaliteitscontroles zij doen, etc.). Gisteren werd nog bekendgemaakt dat de grote supermarktketen van Amerika, Kroger, gaat stoppen met het ondersteunen van Visa betalingen en dat zij wellicht Bitcoin gaan overwegen als alternatief. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!