FBI waarschuwt investeerders voor scams

De FBI van de Verenigde Staten heeft, op dinsdag 19 februari, in een interview met de in Nederland gevestigde financiële nieuwssite, The Paypers, geschetst wat volgens hen kan duiden op een frauduleuze ICO. Volgens de FBI omvatten de belangrijkste strategieën van “scams” onjuiste gegevens over de ervaring van de directeur(en), een gefabriceerd beeld van hoeveel tractie de ICO in de industrie heeft vergaard en onrealistische beloftes met betrekking tot het toekomstig rendement.
“Zoals elk beleggingsproduct, kunnen rendement nooit worden gegarandeerd en als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.”
Tevens gaf de FBI aan dat beleggers goed onderzoek moeten doen naar de personen erachter, en dat zij uit moeten kijken voor entiteiten die uitsluitend op internet actief lijken te zijn (het vinden van een fysiek adres of contact is moeilijk of onmogelijk). Beleggers moeten zich ook bewust zijn van de rechtsmacht waarin het bedrijf is geregistreerd en welke wetten en voorschriften er van toepassing zijn. Beleggers kunnen gebruik maken van het BrokerCheck-systeem van de Financial Industry Regulatory Authority om de identiteit en registratiestatus van entiteiten te verifiëren, aldus de FBI. Gezien het feit dat zelfs de bekendste cryptocurrencies verhoogde risico’s van volatiliteit met zich meebrengen, vanwege de groeiende status van de sector, adviseerde de FBI potentiële beleggers om alleen te investeren wat zij bereid zijn om te verliezen. Daarnaast herhaalde de FBI de SEC met betrekking tot hoe zij over cryptocurrencies denken. Ze gaven aan dat een groot aantal tokens moeten worden geclassificeerd als effecten en dat beleggers op hun hoede moeten zijn voor de verhoogde fraude risico’s. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!