Japan: E-commerce gigant Rakuten’s nieuwe betaalapp ondersteunt crypto

Het Japanse e-commercebedrijf Rakuten kondigde aan dat een grote update van zijn Rakuten Pay mobiele app op 18 maart zal worden uitgebracht. In een publicatie op 12 februari lijkt de nieuwe structuur van de app aan te geven dat het naast fiat ook cryptocurrency-betalingen zal ondersteunen. Volgens het presentatiemateriaal van de onderneming voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2018 zal de nieuwe versie van de app ‘alle betaaloplossingen aanbieden in één platform’. Rakuten staat bekend als ‘Japan’s Amazon’ en onthulde kort geleden een herziening van de bedrijfsstructuur. Het geherstructureerde bedrijf omvat de cryptocurrency exchange ‘Everybody’s Bitcoin‘ als onderdeel van een nieuw opgerichte dochteronderneming voor betalingen, Rakuten payment. De betalingsdochteronderneming, die voorheen zijn loyaliteitsdochteronderneming was onder de naam “Spotlight”, omvat ook de prepaidkaartservice van de onderneming, Rakuten Edy. De onderneming geeft aan dat Edy wordt ondersteund in de bijgewerkte app en dat het ook ondersteuning zal bieden voor QR-code betalingen. In augustus 2018 heeft Rakuten een deal van $2,4 miljoen gesloten met de Japanse crypto-exchange Everybody’s Bitcoin. Op dat moment meldde de bedrijfsvertegenwoordiger dat de onderneming aan het overwegen is om in de cryptocurrency industrie te stappen. Het bedrijf gelooft namelijk dat “de rol van op cryptocurrency gebaseerde betalingen in e-commerce, offline retail en in P2P-betalingen in de toekomst zal stijgen.” Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!