Huidige ICO markt groter dan begin van 2017

Alhoewel de markt voor initial coin offerings (ICO’s) momenteel kleiner is dan in 2018, is deze nog steeds groter dan begin 2017. Dit bleek uit gegevens van crypto-analysewebsite CoinShedule die 13 februari bekend zijn gemaakt.

De gegevens van CoinShedule lieten zien dat vorige maand $291,6 miljoen werd opgehaald via ICO’s. Dit is ongeveer 19 keer minder dan de $5,8 miljard die afgelopen jaar in maart werd opgehaald. Toch is dit ook bijna 72 procent meer dan de $81,8 miljoen die in april 2017 is opgehaald. Bovendien zijn volgens de op de website gerapporteerde gegevens, op dit moment ten minste 63 ICO’s actief en staan er nog 18 op de planning.

Totaal ingezameld geld per maand sinds 13 februari, 2017 t/m februari. 13, 2019

In een nieuw Bloomberg-rapport wordt ook aangegeven dat “terwijl veel ICO’s vroeger vanuit de Verenigde Staten werden gelanceerd, een toenemend aantal elders plaatsvindt, zoals in Zwitserland. Volgens het artikel ontving de Verenigde Staten in kwartaal 1, 22 voltooide tokensales in 2018. Dit komt overeen met “ongeveer een vijfde van de 113 verkopen over de hele wereld gedurende deze periode.”

Volgens een nieuwe ICObench-rapport, haalde ICO’s in kwartaal 4, 2018 minder dan 25 procent op dan in kwartaal 3.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!