Bakkt lancering volgt later dit jaar volgens CEO ICE

De CEO van de Intercontinental Exchange (ICE) verwacht dat het digitale activaplatform van de onderneming Bakkt later in 2019 zal worden uitgebracht. Dit werd tijdens een interview op donderdag 7 februari gezegd door ICE CEO Jeff Sprecher. Het gesprek ging over de financiële resultaten van ICE voor 2018. Sprecher legde uit dat de onderneming meer dan $1 miljard aan strategische initiatieven heeft uitgegeven, waaronder de lancering van het digitale activaplatform. ICE beheert samen met de New York Stock Exchange, 23 toonaangevende internationale exchanges. De CFO van de onderneming, Scott Hill, maakte verder zijn verwachtingen bekend over de uitgaven die Bakkt zal doen, op basis van zijn huidige financiële prestaties:
“Uiteindelijk zal onze investering in Bakkt $20 miljoen tot $25 miljoen aan kosten genereren op basis van de financiële prestaties in het eerste kwartaal. We zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij Bakkt en het investeringsniveau gedurende dit jaar.”
Toen hem werd gevraagd naar het verwachte rendement of de omzetgroei van recente investeringen, waaronder Bakkt, kenmerkte Sprecher het cryptoplatform als een ‘grootse weddenschap’ voor ICE:
“Het is dus een beetje een grootse weddenschap en het is georganiseerd op een manier die heel anders is dan de manier waarop ICE zaken doet. Ze zijn goed op weg om een infrastructuur uit te bouwen waarvan ik denk dat deze eind dit jaar gelanceerd zal worden.”
Sprecher voegde hieraan toe dat Bakkt onafhankelijk van ICE bestaat, omdat het zijn eigen kantoren, managementteam en infrastructuur heeft. Hij benadrukte dat de infrastructuur van het project al een aantal bekende partners en investeerders heeft aangetrokken, waaronder Microsoft en Starbucks. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!