Overheid Seoul kiest blockchain van ICON

De Seoul Metropolitan Government van Zuid Korea, heeft aanstellingsbrieven verstuurd aan het blockchain overheidsteam dat is aangesteld om blockchain-technologie te integreren voor de administratieve diensten van de stad. Het nieuws werd op 8 februari bekendgemaakt door blockchain netwerkbedrijf ICON (ICX).

Het Seoul Blockchain overheidsteam werd gevormd door de Metropolitan Government. Het doel is om de voordelen van blockchain in het stadsbestuur op verschillende gebieden te onderzoeken, waaronder verificatie van digitale documenten.

Het team bestaat uit 100 deelnemers tussen de 21 en 77 jaar. Denk aan werknemers van grote bedrijven, universiteitsstudenten, ontwikkelaars en mensen met andere functies. Binnen het initiatief testen de teamleden de testversie van blockchain-gebaseerde beheerservices. Verwacht wordt dat het team tussen januari 2019 en december 2020 opmerkingen en aanbevelingen gaat uitbrengen.

De Seoul Metropolitan Government kiest voor de openbare blockchain van ICON. J.H. Kim, raadslid van de ICON Foundation en CEO van ICONLOOP, zei dat de onderneming een toename van openbare blockchain-use-cases onder leiding van de overheid verwacht. De uitgifte van aanstellingsbrieven is een startpunt om een duidelijk voorbeeld te geven van hoe blockchain gebruikt kan worden binnen de overheid.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!