Grote Europese uitgever Axel Springer werkt samen met SatoshiPay

Europa’s grootste digitale uitgever Axel Springer SE is een samenwerking begonnen met blockchain start-up SatoshiPay, om directe betalingen mogelijk te maken. Dit meldde London South East, op 31 januari. Het doel van de samenwerking is om een platform te creëren waarmee lezers de mogelijkheid hebben om voor content te betalen met behulp van SatoshiPay Wallet. Volgens het artikel zal de nieuwe blockchain-oplossing directe betalingen mogelijk maken waardoor betrokkenheid van tussenpersonen niet meer nodig is. Dit zal geïntegreerd worden in de producten van Axel Springer om ervaring op te doen met gebruikersacceptatie. Het persbericht is afkomstig van de beleggingsfirma Blue Star Capital (BLU), die naar verluidt 30 procent aandelen heeft in SatoshiPay. Blue Star Capital zag na de bekendmaking van de samenwerking een mooie stijging van de aandelenkoers. De aandelen waren op 20 januari met 20 procent gestegen, zoals gerapporteerd werd door de Britse krant Morningstar. Valentin Schöndienst, senior vice president new business en ‘Mr. Blockchain’ bij Axel Springer, zei dat blockchain-technologie de potentie heeft om een nieuwe optie voor het genereren van inkomsten mogelijk te maken, door de transactiekosten te verlagen. Axel Springer SE is de grootste digitale uitgeverij in Europa, met een aantal media-nieuwsmerken waaronder Business Insider, Rolling Stone en meer. De onderneming genereerde ongeveer 3,3 miljard euro ($3,7 miljard) aan totale inkomsten in 2015. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!