Onderzoek onthult $1,7 miljard verkregen via cryptodiefstal en oplichterij

In 2018 is ongeveer $1,7 miljard in cryptocurrency verkregen via illegale middelen. Dit meldde het analytics bedrijf CipherTrace op 29 januari. Van de 1,7 miljard is meer dan $950 miljoen gestolen van crypto exchanges, wat een stijging van 3,6 keer is ten opzichte van 2017. Bovendien ging in 2018 minstens 725 miljoen dollar verloren aan oplichting zoals ponzi schemes, exit scams en frauduleuze ICO’s. CipherTrace meldde ook wat volgens de onderneming de top tien van bedreigingen voor cryptocurrency is. Het hoogste is SIM-swapping, wat een soort identiteitsdiefstal is waarbij het gaat om het nemen van controle over het telefoonnummer van het slachtoffer, meestal om toegang te krijgen tot de twee stappen authenticatie. Ook werd eergisteren bekend gemaakt dat twee weken nadat de eerste hack bij Cryptopia werd gerapporteerd, deze nog steeds wordt gehackt door cybercriminelen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!