Rapport: Ripple zijn marktkapitalisatie klopt niet

De marktkapitalisatie van Ripple (XRP) zou volgens een recent rapport van de firma Messari overgewaardeerd kunnen zijn met maar liefst $ 6 miljard. Dit volgens een persbericht dat gisteren geplaatst werd op CCN.com.

Aanzienlijk lagere marktkapitalisatie

Messari onderzocht de ‘gezondheid en legitimiteit’ van de marktkapitalisatie van de XRP met behulp van gegevens uit cryptocurrency exchanges en externe cryptocurrency-dataservices. Ze komen tot de conclusie dat de “werkelijke” marktkapitalisatie op ongeveer $6,9 miljard uit zou moeten komen, in plaats van de $13 miljard die momenteel op wordt aangehouden. Het rapport merkt verder op dat het onmogelijk is om exacte schattingen te maken zonder openbaarmaking van Ripple. Lees het volledige artikel hier.

Ripple’s reactie:

Ripple’s-woordvoerder reageerde door te zeggen dat Messari het rapport heeft gebaseerd op “verschillende onjuiste aannames” en “een onjuiste berekening van de marktkapitalisatie”.
“Dit rapport bevat niet alleen verschillende onjuiste aannames rond blokkering en verkoopbeperkingen, het hele rapport is gebaseerd op een onjuiste berekening van de marktkapitalisatie. Hoewel gedecentraliseerde digitale activa zoals XRP verschillen van traditionele aandelen, is de term ‘marktkapitalisatie’ altijd een zeer eenvoudige berekening: huidige prijs X totaal aantal van het actief = marktkapitalisatie. Dat brengt XRP’s huidige marktkapitalisatie op ongeveer $31 miljard. Wij zijn van mening dat elke andere berekening van marktkapitalisatie voor XRP geen duidelijke weergave van de waarheid is.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!