Telegram plant blockchain platform lancering in maart

Telegram is van plan om in maart 2019 het mainnet en token vrij te geven voor zijn op blockchain gebaseerde Telegram Open Network (TON). Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt aan Cointelegraph door een bron die nauwe contacten heeft met de oprichter en CEO van Telegram, Pavel Durov. Telegram is opgericht door twee broers: de russen Nikolai en Pavel Durov, die beiden ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. Naar verluidt heeft Telegram maandelijks 200+ miljoen actieve gebruikers, waardoor het tot de top tien van meest populaire berichten-apps in de wereld behoort. De bron van Cointelegraph heeft benadrukt dat Durov terughoudend was om een concrete datum voor de vrijgave van TON te bevestigen en dat de schatting van maart elk moment kan veranderen. Volgens een afzonderlijk rapport van de Russische media The Bell, heeft het team van Durov investeerders verteld dat TON voor 90 procent klaar is, maar dat vertragingen mogelijk zijn vanwege het ‘innovatieve karakter van de ontwikkeling’. Zoals gemeld, heeft de informatie die tot nu toe is vrijgegeven doen vermoeden dat TON zal proberen te functioneren als ‘nieuwe manier om gegevens uit te wisselen’. Het platform zal worden aangedreven door de native cryptocurrency, genaamd ‘Gram’. In mei 2018 hield Telegram zijn presale en tot grote verbazing was het een enorm succes. De onderneming besloot vervolgens om een openbare ICO te annuleren die later in 2018 was gepland. Ondanks geruchten dat de Russische miljardair en voormalige eigenaar van Chelsea FC Roman Abramovich achter het project staat, hebben slechts twee ondernemers, medeoprichter van de betalingsdienst Qiwi, Sergei Solonin en medeoprichter van zuivelgigant Wimm-Bill-Dann, David Yakobashvili publiekelijk hun investeringen tot nu toe bevestigd. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!