Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië starten cryptocurrency pilot

De Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië, twee landen die ’s werelds op één na grootste gecombineerde vermogensfondsen hebben, lanceren een cryptocurrency pilot voor grensoverschrijdende betalingen. Dit meldde CCN.com vandaag op 21 januari. Volgens het nieuwsbericht, is de cryptocurrency van Saoedi-Emiraten is één van de zeven initiatieven die in beide landen zullen worden geïmplementeerd. De Raad van de Saoedi-Emiraten kondigde aan dat de nieuwe cryptocurrency zal worden gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen tussen centrale en lokale banken. De cryptocurrency zal tevens dienen als een experiment om blockchain-technologie te begrijpen en naadloze transacties tussen de twee landen mogelijk te maken. Een uittreksel van de aankondiging legt uit:
“De virtuele valuta is afhankelijk van het gebruik van een gedistribueerde database tussen de centrale banken en de deelnemende banken van beide kanten. Het beoogt de belangen van klanten te beschermen, technologische normen vast te stellen en cyberbeveiligingsrisico’s te beoordelen. Het project bepaalt ook de impact van een centrale valuta op het monetaire beleid.”
Zoals vorig jaar gerapporteerd door CCN, hebben financiële instellingen in beide landen de nieuwe technologie uitgebreid bestudeerd voordat het initiatief werd geïmplementeerd. In september 2018 rapporteerde CryptoBenelux al over het feit dat de Dubai Department of Finance (DoF) gaat samenwerken met het Smart Dubai Office (SDO) om een blockchain gebaseerd betaalsysteem te lanceren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!