WWF lanceert Blockchaintool om voedselproducten te volgen

World Wildlife Fund-Australia (WWF-Australië) heeft de lancering bekendgemaakt van een supply chain-tool die blockchain gebruikt om ondernemingen en consumenten voedselproducten te laten volgen. Dit meldde een tweet vandaag, 17 januari. Het platform heet OpenSC en is het product van een samenwerking tussen WWF-Australië en BCG Digital Ventures (BCGDV). Dit is de wereldwijde onderneming en investeringsafdeling van de Boston Consulting Group in de Verenigde Staten. Volgens een nieuwsbericht op de site van WWF kan het systeem beide ondernemingen volgen op producten die ze produceren. Daarnaast kunnen consumenten de oorsprong van voedselproducten bekijken via een unieke blockchain code. Het platform distribueert QR-codes naar voedselproducten die zijn gemaakt door bedrijven die zich aanmelden voor het schema. De codes worden daarna gekoppeld aan een blockchain-platform zodat consumenten het specifieke product kunnen natrekken. WWF lanceert Blockchaintool om voedselproducten te volgen - CryptoBenelux

Dit is een voorbeeld van hoe OpenSC een wild gevangen vis volgt. Bron: WWF-Australië

Het doel is om consumenten de mogelijkheid te bieden om precies te weten wat ze kopen, zodat ze een eerlijke keuze kunnen maken. WWF-Australië CEO Dermot O’Gorman zei in een begeleidend persbericht op 17 januari:
“Door middel van OpenSC krijgen we een heel nieuw niveau van transparantie. Bijvoorbeeld of het voedsel dat we eten bijdraagt aan aantasting van het milieu, evenals sociale onrechtvaardigheid en mensenrechtenkwesties zoals slavernij.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!