Robinhood focust zich op uitbreiding in Verenigd Koninkrijk

Volgens een verslag van Techcrunch, maakt Robinhood, het zero-fee handelsbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, plannen om een bedrijfsruimte in Londen te openen. Diverse bronnen in en binnen de FinTech-markt in Londen hebben bevestigd dat Robinhood, dat in 2013 werd opgericht en wordt geschat op $5,6 miljard, heeft gewerkt aan de lancering van zijn bedrijfsruimte in Londen, met wervingsactiviteiten voor afdelingen zoals werving en rekrutering, marketing, klantenondersteuning en anderen. De start-up kijkt ook naar het inhuren van leidinggevenden voor product- en complianceposities, wat uiterst verstandig is voor een onderneming die van plan is om meerdere licenties te krijgen van de Britse financiële waakhond, de Financial Conduct Authority (FCA). De uitbreiding van Robinhood in het Verenigd Koninkrijk plaatst hen in directe concurrentie met gelijkaardige FinTech start-ups die de harten hebben gewonnen van Britse handelaren. Ze bieden ‘gratis’ transacties aan, zoals Robinhood deed tijdens het winnen van de Amerikaanse handelaren. Eén van deze ondernemingen is het in Londen gevestigde Freetrade, dat ‘kosteloze’ transacties aanbiedt die aan het einde van elke werkdag worden uitgevoerd. Voor onmiddellijke uitvoering, rekenen ze slechts £1 per transactie. Een andere FinTech start-up die in de crosshairs van Robinhood zou moeten zitten, is Revolut. De in Londen gevestigde start-up, heeft recent zijn plannen bekendgemaakt om de klanten van Robinhood gratis commissieloon te bieden via bankapplicatie. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!