Maltese beroemdheden informeren politie na valse melding van betrokkenheid bij crypto investeerplan

Twee hosts van een lokaal tv-programma en een acteur hebben de politie na een valse melding laten weten dat ze niet betrokken zijn bij een Bitcoin investeringsplan genaamd “Bitcoin Revolution”. Dit meldde Malta Independent en Malta Today op donderdag 10 januari. Volgens de Malta Independent werd een artikel met een valse goedkeuring van Bitcoin Revolution oorspronkelijk gepubliceerd op een website met de naam Major News. In dit artikel waren twee presentatoren te zien van de One Breakfast show, Elaine Degiorgio en Wayne Sammut en werd ten onrechte beweerd dat Davide Tucci, een Maltese acteur en tv-ster, te gast was in hun show. Major News zette het valse verslag voort door te beweren dat Tucci Degiorgio ervan overtuigde een storting van 250 euro te doen op een handelsplatform genaamd Bitcoin Revolution. Dit platform zou hem ‘gered hebben van een faillissement’. Het geld dat tijdens de nepshow geïnvesteerd is, is volgens Major News binnen drie minuten gestegen tot 483.18 euro. Het valse verslag bevatte ook uitgebreide instructies over het gebruik van het platform en gaf potentiële klanten instructies hoe ze zich moesten aanmelden. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!