Gate.io bevestigd de 51% aanval op Ethereum Classic

Onderzoekers van Gate.io hebben een rapport uitgebracht waarin zij hebben bevestigd dat een aanval van 51% met succes heeft plaatsgevonden op de blockchain van Ethereum Classic (ETC). Het bedrijf publiceerde een analyse van hun bevindingen dinsdag 8 januari. Gate.io Research heeft zijn analyse van ETC-transacties op zijn platform gepubliceerd tijdens de vermeende aanval en beweerde dat het zeven rollback-transacties heeft gedetecteerd, waarvan er vier naar verluidt door de aanvaller werden uitgevoerd, waardoor in totaal 54.200 ETC werd overgedragen (ter waarde van ongeveer $271.500). Gate.io meldt dat het incident zich heeft voorgedaan in een periode van 4 uur, tussen 0:40 en 4:20 (UTC), op maandag 7 januari 2019, waarbij de transacties normaal op de blockchain werden bevestigd en vervolgens ongeldig werden gemaakt na de kwaadaardige netwerkrollback. Na gegevens te hebben verstrekt over de drie ETC-adressen die de aanvaller zou hebben gebruikt, legde Gate.io uit:
“De censor van Gate.io blokkeerde in het begin, met succes, de transacties van de aanvaller en diende ze in voor een handmatige verwerking. Helaas leken alle transacties tijdens de 51% aanval geldig en werden ze bevestigd op de blockchain. Het veroorzaakte ongeveer een verlies van 40.000 ETC.”
Gate.io verklaart dat het de verliezen van de gedupeerden zal compenseren. De exchange adviseert ook andere crypto-exchanges om transacties te blokkeren die afkomstig zijn van de verdachte adressen. De exchange verklaart ook dat het zijn ETC-transactiebevestigingsaantal heeft verhoogd naar 500 en een robuuster 51% detectiemechanisme heeft geïntroduceerd. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!