Vijf extra exchanges sluiten aan bij de zelfregulerende crypto exchange-associatie in Japan

Nog vijf andere cryptocurrency exchanges hebben zich aangesloten bij de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA). Dit meldde de JVCEA via een officiële aankondiging op 4 januari. De JVCEA is in april opgericht door 16 geregistreerde cryptocurrency exchanges en een zelfregulerend orgaan, die tot doel hebben om normen voor de veiligheid van investeerders in de gehele industrie te verbeteren. In oktober verleende de financiële regulator van Japan formeel de zelfregulerende status aan de JVCEA om toezicht te houden op de crypto-industrie. Het zelfregulerende orgaan is gedeeltelijk opgericht naar aanleiding van de hack van Crypto-exchange Coincheck waarbij $534 miljoen gehacked is in januari 2018. Afgelopen juni is een reeks wettelijke richtlijnen vrijgegeven, waaronder een verbod op handel met voorkennis en een verbod op de handel in privacy gerichte cryptocurrency. De vijf nieuwe Type II-leden van JVCEA zijn Coincheck, Coinage Corporation, Everyone’s Bitcoin, Lastroots Inc. en LVC Corporation. De Type II-classificatie betekent dat de onderneming bezig is met het aanvragen van registratie voor virtuele valutahandelaren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!