Wall Street Journal onderzoek: honderden frauduleuze crypto projecten

Een recent onderzoek, uitgevoerd door Wall Street Journal, onthulde dat honderden crypto-projecten tekenen vertoonden van frauduleuze activiteiten, onhaalbare rendementen en plagiaat. Dit onderzoek werd gepubliceerd op donderdag 27 december.

Voor het onderzoek downloadde WSJ de whitepapers van meer dan 3000 projecten die een ICO aangekondigd hebben. Ze maakten gebruik van de volgende websites: www.ICOBench.com, www.ICORating.com en www.Tokendata.io.

De verslaggevers hebben vervolgens een analyse van de documenten uitgevoerd, met uitzondering van dubbele en niet-Engelse documenten:

“Om de dubbele taal te identificeren, vergeleken zij zinnen met minstens 10 unieke woorden met elke andere zin in andere white papers. De verslaggevers hebben bijna 10.000 zinnen gelezen en beoordeeld die meer dan een keer voorkomen in de 3.291 whitepapers.

Daarnaast hebben zij technische en juridisch klinkende taal hier niet in meegenomen. Vervolgens vergeleken zij de gerapporteerde aanbiedingsdata om te bepalen welke documenten als eerst een bepaalde zin heeft gepubliceerd en heeft deze projecten uit deze database uitgesloten.”

Uit dit onderzoek kwam naar boven dat ruim 16% (513) van de whitepapers tekenen van plagiaat, identiteitsdiefstal en beloftes van onhaalbare rendement vertoonden. Daarnaast bevatten meer dan 2.000 van de 3.291 whiteppers zinnen, zoals “niets te verliezen, gegarandeerde winst, rendement op investering, hoogste rendement, hoog rendement, winst van fondsen, geen risico en weinig risico.”

Staats- en federale regulatoren in de Verenigde Staten hebben eerder geklaagd over verschillende ICO’s met een vergelijkbare taal.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!