Ripple wordt gebruikt door Nationale Bank van Koeweit

De Nationale Bank van Koeweit (NBK) heeft een grensverleggend overschrijvingsproduct op basis van de RippleNet-blockchaintechnologie geïntroduceerd. Dit meldde de website van NBK op 27 december.

De NBK is de grootste financiële organisatie in termen van activa in Koeweit. De bank is opgericht in 1952 en volgens het 2017 jaarverslag van de bank bezit de NBK in totaal meer dan $86,3 miljard aan activa.

De NBK is naar verluidt de eerste financiële onderneming in Koeweit die een overschrijvingsproduct implementeert. NBK ‘Direct Remit’ is bedoeld voor internationale live betalingen op basis van de blockchain-technologie van RippleNet. Het product zal naar alle waarschijnlijkheid grensoverschrijdende geldtransfers versnellen.

De plaatsvervangende CEO van groepsactiviteiten en technologie, Dimitrios Kokosioulis, zei dat de oplossing de klanten van de bank toegang geeft om op ieder moment van de dag, binnen enkele seconden, geld over te maken. Kokosioulis voegde toe dat de service ook ter beschikking zal zijn in Jordanië en vervolgens zal uitbouwen naar andere landen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!