Amerikaans onderzoek: FinTech is een bedreiging voor het economisch systeem

Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Depository Trust en Clearing Corporation (DTCC), wordt FinTech gezien als een risico voor het huidige economische systeem. Dit onderzoek werd gepubliceerd op 11 december. 20% van de respondenten van de zogenaamde “DTCC Systemic Risk Barometer” identificeerde FinTech als één van de risico’s voor de wereldeconomie in 2019. Dit betekent een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Stephen Scharf, Managing Director en Chief Security Officer van DTCC, verklaarde dat de toegenomen bezorgdheid over FinTech “een groeiend besef van het potentiële risico’s aantoont en benadrukt de noodzaak om zowel de risico’s als de voordelen van FinTech-initiatieven te evalueren.” Vervolgens legde hij uit:
“Nu de industrie FinTech-innovaties blijft gebruiken, zoals blockchain-, AI- en cloudoplossingen, moeten we ervoor zorgen dat die innovaties de veiligheid en beveiliging van de huidige wereldwijde financiële markt niet in gevaar brengen.”
Personen in de traditionele financiële markt, zijn vaak op hun hoede als het gaat om cryptocurrency en de technologie erachter. Het is echter wel frappant dat de president van Amerika, Donald Trump, op 14 december een crypto-fanaat aangesteld heeft als stafchef. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!