Eerste blockchain gameplatform live in 2019

Robot Cache is mede opgericht door veteraan game ontwikkelaar Brian Fargo en is naar verluidt de eerste op blockchain gebaseerde digitale marktplaats voor videogames.

Steam Concurrent

Het gameplatform zal ergens in 2019 worden gelanceerd. Ondertussen hebben 22 uitgevers en 700 games zich al aangemeld voor de op blockchain gebaseerde concurrent van Steam. Robot Cache heeft verschillende unieke functies. Het doel is om gebruikers de kans te geven om hun gekochte spellen opnieuw te verkopen en een “virtuele valuta” genaamd IRON te minen zodra hun computers niet worden gebruikt. CEO van Robot Cache, Lee Jacobson, vertelde VentureBeat:
“Het doorverkopen van spellen is groot en met deze constructie krijgen uitgevers een deel en kunnen gamers geld verdienen. Sommige gebruikers willen inkomsten genereren met hun aangekochte spellen. Zo kun je bijvoorbeeld een spel kopen en deze maanden spelen en het vervolgens weer terug verkopen.”
Het platform is van plan om speluitgevers en ontwikkelaars 95% van de winst uit de nieuwe spellen te geven. In vergelijking met Steam dat 70% teruggeeft. Het verkopen van gebruikte spellen op Robot Cache zal de uitgever belonen met 70% en de gamer met 25% van de inkomsten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!