Bitfury werkt samen met PwC

Het grote internationale accountants- en belastingadviseurbedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) is een samenwerking aangegaan met het mining en blockchain-softwarebedrijf Bitfury Group om een blockchain accelerator voor de onderneming in Rusland op te richten. Dit werd gemeld in een persbericht van PwC op 13 december. In het persbericht komt naar voren dat PwC al gebruik heeft gemaakt van Exonum. Dit is het open source framework van Bitfury, waarmee blockchain-applicaties voor educatieve cursussen en seminars worden gebouwd. Volgens het persbericht is het voornaamste doel van de nieuwe accelerator om te voldoen aan de ‘huidige behoeften’ van de zakelijke klanten van PwC in Rusland. IT-consultingmanager bij de Russische vestiging van PwC, Victor Nelin, beweerde dat Bitfury en PwC de komende jaren ‘fundamenteel nieuwe’ producten zullen leveren aan ondernemingen in verschillende industrieën. Het persbericht citeert ook een nieuwe PwC studie over de implementatie van blockchain binnen de energiebranche. De onderneming gelooft erin dat blockchain de moderne economie drastisch kan veranderen en de personeels- en infrastructuurkosten kan verlagen met de automatisering van bedrijfsprocessen. PwC is op dit moment de op één na grootste van de ‘Grote Vier’ professionele dienstverlenende ondernemingen, met een omzet van in totaal meer dan $41 miljard voor het fiscale jaar van 2018. Daarnaast zal PwC ook zijn eigen accelerator lanceren om de kennis van zijn medewerkers over blockchain te versterken. Dit tweejarige programma zal in januari 2019 beginnen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!