Aantal crypto gebruikers bijna verdubbeld in 2018

Dit jaar heeft de cryptocurrency markt 17 miljoen nieuwe geverifieerde gebruikers mogen verwelkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance dat gepubliceerd werd op woensdag 12 december.

Van 18 naar 35 miljoen in 2018

Volgens het onderzoek is het aantal, door ID-geverifieerde, gebruikers in de eerste 3 kwartalen bijna verdubbeld (van 18 naar 35 miljoen). Totaal aantal crypto gebruikers, aantal accounts en geverifieerde personen. Bron: Cambridge Center for Alternative Finance Volgens Bloomberg, dat een analyse heeft gemaakt van het onderzoek, kan de groei, terwijl cryptomarkten dalen, betekenen dat herstel aanstaande is. De analyse meldt verder dat “de meeste gebruikers waarschijnlijk nog steeds speculanten en langetermijninvesteerders zijn.”

Wie zijn de investeerders?

Het onderzoeksteam van Cambridge gaat ook dieper in op wie de investeerders zijn. De gegevens geven aan “dat de meerderheid van de gebruikers, zowel gevestigd als nieuwkomers, individuen zijn en geen zakelijke klanten. “Die personen kunnen hobbymatige beleggers, consumenten of gebruikers zijn die op zoek zijn naar een beter investerings- of betalingsalternatief.” Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!