Ontwikkelaars testen atomic swaps van ERC-20 naar Bitcoin via Lightning Network

De R&D afdeling van crypto start-up TenX heeft haar cross-blockchain-interoperabiliteitsprotocol getest, om ERC20-tokens naar Bitcoin (BTC) om te zetten met behulp van het Lightning Network (LN). Dit nieuws werd vandaag op 12 december gedeeld door CoBlox. In de blogpost werd aangegeven dat zij de grootste technische uitdaging, om ERC20-tokens om te zetten voor de kleinste eenheid van Bitcoin (beter bekend als Satoshi) met behulp van het LN-protocol, hebben overwonnen.

Wat is Lightning Network?

Lightning Network is een tweedelige oplossing voor Bitcoin’s schaalbaarheidsprobleem, waarbij gebruik wordt gemaakt van Hashed Timelock Contracts (HTLC’s) om betaalkanalen te openen tussen gebruikers, zodat de meerderheid van de transacties off-chain worden gehouden. Vervolgens wordt de onderliggende blockchain alleen gebruikt om de nettoresultaten vast te leggen.

LN heeft ook zijn eigenaardigheden

De post gaat verder met erop te wijzen dat het gebruik van “het Lightning Network voor atomic swaps ook zijn eigenaardigheden heeft”, aangezien deze oplossing afhankelijk is van gebruikers die facturen maken en betalen, zonder noodzakelijkerwijs op de hoogte te zijn van de onderliggende HTLC’s.
“Een atomic swap kan niet altijd worden gerealiseerd met dit model van facturen en betalingen. In LND, wat we hebben gebruikt voor onze PoC, vereist het ontvangen van een betaling een factuur die kennis van het geheim vereist. Het gevolg was dat we alleen ERC20 naar Lightning konden doen en niet andersom.”
Ze gaven verder aan dat zij nog steeds op zoek zijn naar manieren om het probleem, met betrekking tot het eenrichtingsverkeer, op te lossen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!