Gemini maakt verhandelen van Bitcoin Cash mogelijk met goedkeuring van de NYSDFS

Gemini heeft bekendgemaakt dat het per direct het verhandelen van Bitcoin Cash (BCH) mogelijk maakt. Het volledige verhandelfunctionaliteit staat gepland op maandag 10 december 2018. De bekendmaking hiervan leidt er toe dat het platform momenteel het verhandelen van vijf cryptocurrencies ondersteunt: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Zcash én sinds dit nieuws dus ook Bitcoin Cash. Door de marktonduidelijkheden is nu natuurlijk de vraag welke Bitcoin Cash er bedoeld wordt. Gemini laat weten dat de ondersteuning van Bitcoin Cash zich richt op BCH ABC, deze krijgt op Gemini de ticker BCH. Dit betekent dat BCH alleen via de ABC-blockchain naar het platform van Gemini verstuurd kan worden. Wanneer men toch gebruik maakt om BCH via de SV-blockchain te versturen naar het Gemini platform, wordt deze transactie ongeldig verklaard. De transactie zal dan ook oninbaar zijn. Ondanks dat Gemini de SV-blockchain op dit moment niet ondersteund, zal het kijken naar de toekomstmogelijkheden voor de SV-blockchain op het platform. Momenteel is er niets over bekend. De bekendmaking van het mogelijk maken van het verhandelen van BCH op het platform, luidde:
Na samengewerkt te hebben met de New York State Department of Financial Services (NYSDFS) is er goedkeuring gegeven om BCH-ondersteuning te bieden op het Gemini platform. Wij zijn blij te kunnen melden om nog een digitale valuta te kunnen ondersteunen op ’s werelds meest gereguleerde crypto-platform. Wij zijn er trots op om onze klanten een veilige en legitieme manier aan te bieden om digitale valuta te verhandelen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!