Gouverneur Chinese centrale bank definieert STO’s als ‘illegale financiële activiteit in China’

The People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van het land, benadrukte de illegaliteit van Security Token Offerings (STO’s) in het land. Dit meldde de Engelstalig lokaal nieuwscentrum South China Morning Post (SCMP) op 9 december. Pan Gongsheng, een plaatsvervangend gouverneur van de Chinese centrale bank, vertelde naar verluidt tijdens een vergadering in Beijing dat illegale financieringsactiviteiten via STO’s en ICO’s (Initial Coin Offerings) nog steeds actief zijn, ondanks een landelijke opruiming van de cryptocurrency-markt laatste jaar. Gongsheng gaf ook aan dat als de overheid niet had opgetreden, de chaotische cryptomarkt de algemene financiële stabiliteit in China had kunnen beschadigen. De ambtenaar van de centrale bank gaf aan dat de STO-activiteiten die kort geleden zijn opgedoken nog steeds in wezen een illegale financiële activiteit in China zijn. Gongsheng herhaalde ook de stelling dat cryptocurrencies geassocieerd zijn met criminaliteit:
“Virtueel geld is medeplichtig geworden aan allerlei illegale en criminele activiteiten.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!