Power Ledger haar blockchain energieplatform gaat live in Fremantle

Fremantle, een havenstad in Australië, is begonnen met een proef waarbij sommige inwoners zonne-energie kunnen verhandelen op een blockchain gebaseerd platform dat wordt geleverd door crypto start-up Power Ledger. Er zullen ongeveer 40 gezinnen in Fremantle meedoen aan de proef die volgend jaar in juni zal eindigen.

Efficiënt evenwicht tussen vraag en aanbod

Tijdens de proef kunnen gezinnen genieten van de flexibiliteit om de prijs te bepalen, waartegen ze bereid zijn om zonne-energie te kopen en te verkopen en vervolgens de transacties uit te laten voeren op een blockchain gebaseerd platform. “De proef vertegenwoordigt een innovatieve oplossing voor virtuele energiehandel, die mogelijk implicaties heeft voor energietoepassingen die werken om de vraag naar en het aanbod van energie wereldwijd in evenwicht te brengen,” zei Wyatt in een verklaring. “Deze gezinnen zijn de eerste ter wereld die deelnemen aan een peer-to-peer-handelsproef waarmee ze op efficiënte wijze zonne-energie kunnen kopen en verkopen. De proef maakt deel uit van het RENeW Nexus-project dat verschillende ondernemingen, waaronder Power Ledger, heeft samengebracht. Het RENeW Nexus-project is opgericht met het oog op het onderzoeken van hoe toekomstige steden blockchain-technologie en big data kunnen gebruiken om zowel gedistribueerde energie als watersysteeminfrastructuur te integreren.

Power Ledger in de Verenigde Staten

Dit nieuws komt een maand nadat Power Ledger een deal heeft gesloten met energieleverancier American PowerNet binnen. Ze zijn toegetreden tot de grootste groothandelsmarkt voor elektriciteit in de Verenigde Staten.  Met deze deal kan Power Ledger zijn op blockchain gebaseerde peer-to-peer platform voor de handel in hernieuwbare energie inzetten op het hoofdkantoor van de elektriciteitsleverancier in de staat Pennsylvania. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!