Swiss Post en Swisscom lanceren ‘100% Zwitserse’ blockchain infrastructuur

De Zwitserse nationale postdienst Swiss Post en de Zwitserse telecomproviders Swisscom werken samen aan een “100 procent Zwitserse” blockchain infrastructuur. Dit meldde een nieuwsbericht op 6 december. De nieuwe infrastructuur is naar verluidt de eerste geautoriseerde of particuliere blockchain die tezamen door twee organisaties wordt geëxploiteerd. Het belangrijkste uitgangspunt is om een service te bieden die alle gegevens binnen Zwitserland behoudt en die kan voldoen aan de beveiligingsvereisten van banken. De ondernemingen die beide al interne blockchains voor diverse doeleinden implementeren, hebben bekendgemaakt dat hun nieuwe gemeenschappelijke infrastructuur gebaseerd zal zijn op Hyperledger Fabric 2.0-software. De verbinding van de private blockchain-infrastructuren van de twee ondernemingen zal de twee instanties in staat stellen om elkaar te controleren en zo het vertrouwen te helpen opbouwen:
“Deze private blockchain-infrastructuur benodigd veel minder energie dan met openbare blockchains zoals, Bitcoin en Ethereum. Dit komt omdat deze alleen kan worden gebruikt door geïdentificeerde gebruikers die een contractuele relatie hebben met de aanbieders van een applicatie. Dit maakt efficiëntere overeenkomst procedures mogelijk, net zoals een aanzienlijk hogere beveiliging en betere resultaten.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!