Zeven EU-staten ondertekenen verklaring om het gebruik van blockchain te promoten

Zeven leden van de Europese Unie (EU) hebben een verklaring vrijgegeven waarin om hulp wordt gevraagd voor de promotie van het gebruik van Distributed Ledger Technology (DLT) in de regio. Dit meldde de Financial Times (FT) op 4 december. De verklaring is naar verluidt door Malta geïnitieerd en ondertekend door zes andere lidstaten, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Griekenland en Cyprus, gedurende een vergadering in Brussel over het vervoeren van ministers binnen de EU op dinsdag. De deelnemende regeringen legden uit dat DLT een ‘game changer’ kan zijn voor economieën in de Europese Unie. Het document geeft namelijk aan dat diensten zoals “educatie, transport, scheepvaart, mobiliteit, douane, kadaster, bedrijfsregister en gezondheidszorg” door deze technologie kunnen worden “getransformeerd”. De groep noemt ook het gebruik van blockchain technologie voor het efficiënter maken van bureaucratische procedures en het beschermen van de privacy van burgers. Het rapport laat verder zien dat deze technologie potentieel heeft buiten digitale overheidsdiensten:
“Dit kan niet alleen resulteren in de verbetering van e-overheidsdiensten, maar ook in een grotere transparantie en minder administratieve lasten en betere toegang tot openbare informatie.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!