BP en Shell gaan ruwe olie verhandelen via de blockchain

Post-handel beheerplatform VAKT heeft haar, op blockchain gebaseerde, verwerkingsinstrument gelanceerd en vrijgegeven voor haar eerste klantengroep in de ruwe olie industrie. Dit werd vermeld in een persbericht van VAKT op donderdag 29 november. VAKT, dat de Quorum blockchain-technologie van JPMorgan gebruikt, is uitgerold. Het persbericht meldt dat energiegiganten zoals BP, Equinor, Shell, Gunvor en Mercuria als de eerste gebruikers van het platform deelnemen. De  bedrijven gaan de blockchain-tool gebruiken in combinatie met hun bestaande systemen. Verder is VAKT bezig met het plannen van een grotere uitrol in januari 2019. In de toekomst wil het bedrijf uitbreiden van olie naar alle fysiek verhandelde energieproducten. Waarnemend CEO John Jimenez zei het volgende:
“We zijn overweldigd door de positieve reacties op het concept van VAKT. De lancering op onze eerste markt met zulke hoogwaardige eerste gebruikers is een erg belangrijk moment voor ons en voor de industrie.” “Maar het is nog maar het begin. Het succes van een blockchain-oplossing hangt af van wijdverspreide acceptatie en we kijken er naar uit om het ecosysteem te laten groeien.” “Samenwerking met onze branchegenoten en enkele van de belangrijkste spelers in de industrie is de beste manier om marktexpertise te combineren en de schaal te bereiken die nodig is om een ​​digitaal transactieplatform te lanceren, zodat het de manier waarop we allemaal zaken doen kan transformeren.”
Shell’s uitvoerend vice-president van handel en levering, Andrew Smith, vervolgde:
“Uiteindelijk is het doel om de snelheid en veiligheid te verbeteren, waarvan iedereen in de supply chain van profiteert, van marktdeelnemers tot klanten.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!