Coinbase introduceert OTC-handel voor institutionele klanten

Coinbase heeft over-the-counter (OTC) handel geïntroduceerd voor institutionele klanten. Dit meldde het financiële nieuwsnetwerk uit New York, Cheddar, op dinsdag 27 november. In tegenstelling tot de handel via een crypto-uitwisseling zelf, kan OTC handel institutionele beleggers in staat stellen om directe handel tussen elkaar uit te voeren. Christine Sandler, hoofd van de verkoop bij Coinbase, merkte op dat deze zet gedaan is omdat de vraag naar OTC Crypto-handel van institutionele spelers is toegenomen, waarbij het overwegen van zowel exchange- als OTC-activiteiten een “enorm voordeel” voor hun klanten opleverden. Sandler zei:
“We hebben onze OTC-activiteiten geïntroduceerd als aanvulling op onze exchange activiteiten, omdat we ontdekten dat veel instellingen OTC gebruiken als een springplank voor crypto-handel.”
Verder heeft Sandler ook onthuld dat de OTC-service waarschijnlijk zal worden gecombineerd met Coinbase Custody. Volgens Cheddar is Coinbase ook begonnen haar klanten toe te staan ​​om elke activa, dat beschikbaar is op het institutionele beleggingsplatform Coinbase Prime, te verhandelen. Daarnaast hebben zij ook meer opties voor orderboeken gelanceerd, waaronder webinterface, Skype, Bloomberg IB, e-mail of telefoon. Coinbase Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!