IBM en Columbia University starten blockchain accelerator programma’s

IBM en Columbia University hebben om maandag 19 november aangekondigd dat ze de handen in een slaan om twee nieuwe blockchain start-up accelerators op te gaan starten. De samenwerking biedt 20 wereldwijde ondernemers en blockchain-netwerkstichters toegang tot de activa, kennis en ondersteuning die ze nodig hebben om duurzame blockchain-bedrijven en blockchain-netwerken van bedrijfsklasse te bouwen.

IBM Blockchain Accelerator

De Network Blockchain Accelerator van IBM versnelt de wereldwijde ontwikkeling van tien ondernemingen en richt zich op het opbouwen van een zakelijk bedrijfsnetwerk en klantenbasis voor hun blockchain-oplossing. David Post, Managing Director van IBM Blockchain Accelerator, zei:
“De mogelijkheden die blockchain-technologie biedt zijn eindeloos en we zien grote toewijding vanuit technisch talent om game-changing applicaties te bouwen.” “Om deze verandering echt tot stand te brengen, hebben we de juiste technologie en expertise nodig. IBM werkt daarom samen met Columbia, om oprichters in de begin- en middenfase een manier te bieden om netwerken van bedrijfsklasse te bouwen die de innovatie van blockchain verder kunnen helpen.”

Columbia Blockchain Launch Accelerator

De Columbia Blockchain Launch Accelerator daarentegen is bedoeld om tien ondernemingen, in het idee-stadium, te voorzien van de nodige expertise en tools voor het bouwen van een blockchain-startup. Dit gebeurd echter alleen zolang het in verbinding staat met Columbia of een andere, in New York gebaseerde, Universiteit. Satish Rao, uitvoerend directeur van de Columbia Blockchain Launch Accelerator, sprak zijn vertrouwen uit en zei het volgende:
“Teams in de vroege en late fase ongetwijfeld zullen profiteren van de technologische middelen, expertise en gevestigde netwerken van IBM in combinatie met Columbia’s baanbrekende onderzoek en talent op het gebied van blockchain en datatransparantie.”

Lancering

Beide programma’s zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden gelanceerd. IBM Network heeft reeds nominaties de geopend omdat ze alleen op uitnodiging worden toegekend. Hierdoor moeten bedrijven op zoek gaan naar aanbevelingen van investeerders, klanten of IBM-vertegenwoordigers. Na afronding van het programma kan IBM besluiten om strategische partnerschappen aan te gaan met de bedrijven om hen te helpen bij het opstarten en/of schalen van de concepten die tijdens het programma zijn ontwikkeld. Het Columbia Launch-programma is ontworpen om start-ups met hun idee-financiering te helpen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!