Aphelion schakelt tijdelijk hun Mainnet DEX uit

Wij hebben onlangs een review geschreven over Aphelion, echter is er gisteren nieuws naar buiten gebracht vanuit Aphelion dat zij hebben besloten om hun mainnet DEX uit te schakelen. De redenen hebben zij speciaal voor ons vertaald en is hieronder te lezen.

Wat betekent het en waar gaan we naartoe?

Het is met grote teleurstelling dat we het volgende moeten melden; Aphelion heeft de zakelijke beslissing genomen om mainnet trading met onmiddellijke ingang te pauzeren. Alle marktpairs in de Aphelion DEX worden uitgeschakeld op 21 november 2018. Gebruikers worden dringend verzocht hun orders te annuleren en de eventuele contract/DEX-saldo’s terug te trekken naar hun wallet. Fondsen zijn veilig en zelfs als u uw orders niet annuleert of uw coins niet uitbetaald, verwerken we deze automatisch naar uw wallet vanaf vrijdag 23 november 2018. Ook moeten alle gebruikers met hun committed APH die tegoeden terug naar uw wallet gaan claimen. We zijn niet van plan om deze functie binnenkort uit te schakelen en als we dat doen, verwerken we deze APH-claims ook automatisch namens gebruikers naar hun wallet. Tot op heden sinds de release op 10 oktober heeft de DEX iets minder dan 3500 APH geïnd in vergoedingen – waarvan 80% is of zal worden herverdeeld naar de community. Dit laat ongeveer 700 APH voor de organisatie over (ongeveer $ 20 aan huidige tarieven). We hebben deze niet aangeraakt en ze zullen ook in het contract blijven totdat de DEX weer operationeel is of we ze zullen deze verbranden; dit betekent dus dat er geen winst is gemaakt met Aphelion DEX. Omdat de markten zijn gepauzeerd zullen er dus gebruikers zijn die met minder dan 1 NEO zitten op de DEX. Omdat NEO niet deelbaar is zullen wij dus het NEO-equivalent in GAS handmatig terugbetalen aan degenen met breuken van NEO op het contract. We doen dat op onze eigen kosten en die worden in de komende dagen verwerkt.

Waarom pauzeren we?

Het was een perfecte storm van slecht nieuws: nieuwe SEC-rulings, rampzalige marktomstandigheden, NEO-techuitdagingen en afnemende cashflow. Ten eerste, recente SEC actie tegen EtherDelta zet een nieuw precedent dat direct invloed heeft op ons handelsplatform. Kort gezegd, de SEC oordeelde dat ook cryptocurrency-beurzen zonder klanten registratie, dus een DEX die gebruikers in staat stelt om handel te drijven P2P, toch binnen hun regelgevende bevoegdheid valt. Eerder hadden we ons laten adviseren dat we niet in hun regelgevende bevoegdheid vielen. Sinds deze nieuwe ontwikkeling, en op basis van deskundig advies van meerdere toonaangevende advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in compliance, verwachten we volledig dat de SEC zich blijft richten op ALLE CRYPTO-BEURZEN (al dan niet gedecentraliseerd of gecentraliseerd). Daarom hebben we het advies gekregen om onze handelsactiviteiten onmiddellijk stop te zetten en een traject naar naleving van deze regelgeving te realiseren. De SEC heeft geen contact met ons opgenomen en door proactief te handelen en de DEX dus te pauzeren, nadat we slechts enkele korte weken live zijn geweest, verwachten we geen actie van de SEC. Het besluit is niet gerelateerd aan een specifieke SEC-actie jegens ons, noch is het gerelateerd aan recente coins die op de Aphelion DEX zijn gelist; het is een uitsluitend een direct gevolg van de actie EtherDelta. Het is belangrijk om op te merken dat de recente actie elke cryptobeurs DEX/CEX die toegankelijk is voor Amerikaanse burgers die niet is geregistreerd is als een nationale beurs in duidelijke overtreding is (ongeacht waar ze zijn geregistreerd of waar hun team vandaan komt); het is niet beperkt tot Aphelion maar tot ALLE crypto-beurzen.

Weg naar naleving

Op dit moment begint het pad voorwaarts met het verkrijgen van een brooker-dealer licentie door registratie als een nationale beurs of samen te werken met een organisatie die er een heeft. Coinbase verwierf bijvoorbeeld een financiële dienstengroep die een brooker-dealer is en dus op die manier compliant werd. Een andere optie is om volledige KYC-AML in te schakelen (we zien onszelf dat niet doen, maar wie weet). We kunnen ook samenwerken met een ander project dat dichter bij de naleving staat en onze technologie met die van hen integreren of we kunnen een bijkomend hulpprogramma voor het token en de wallet maken om er in de tussentijd waarde voor te creëren. Ten slotte werkt de SEC via zijn nieuw aangekondigde FinHub-platform aan het vrijgeven van aanvullende richtlijnen en het aangaan van projecten zoals die van ons. Hoe dan ook, we zullen doorgaan met het analyseren en monitoren van alle wegen naar naleving; we hebben verschillende opties.

Huidige financiële situatie, technische uitdagingen en marktomstandigheden

Naast het regelgevingsnieuws hebben de markt en de terugkerende bedrijfskosten extra uitdagingen opgeleverd. We hadden een redelijk kleine ICO met beperkte middelen en we moeten kosten besparen om operationeel te blijven. We zijn tot nu toe zuinig geweest en zijn er trots op dat we hebben kunnen doen wat we hebben gedaan onder de marktomstandigheden. Dat gezegd hebbende, de markt van het afgelopen jaar (sinds onze ICO nov ’17) is over de hele linie brutaal geweest met extreme volumes en tokens die 90% of meer kelderden. NEO (blockchain waarop we actief zijn) is vooral hard geraakt met technische uitdagingen en een dalende token waarde ($ 195 tot $ 9) die direct invloed heeft gehad op ons kasstroom- en ontwikkelingsplan. Gelukkig verkochten we prudent een aantal NEO’s kort na de ICO, anders waren we nog nooit zover gekomen, maar de NEO die we de afgelopen kwartalen hebben moeten verkopen om de ontwikkeling voort te zetten (met name mobiel) heeft onze cashflow verslechterd. Het is belangrijk op te merken dat we geen van de 21M APH-organisatietokens hebben verkocht. Onze beslissing om de DEX te pauzeren, kwam ook deze week en is 100% vertrouwelijk gebleven voor het voorkomen van onethische handelspraktijken en de geschiedenis van de orders weerspiegelt dat. Vervolgens, zonder in te gaan op de technische details, zijn er verschillende keren geweest dat we ons ontwikkelteam van de DEX moesten halen om de beperkingen en uitdagingen van de NEO-blockchain op te lossen die de wallet en DEX zouden verlammen. Deze uitdagingen waren direct van invloed, waardoor er tijd en geld werd verloren ging (en veel problemen zijn nog steeds niet opgelost met NEO). We hebben niet geklaagd, maar in plaats daarvan bleven we ons ontwikkelen, droegen we bij aan de blockchain en deden we wat we moesten doen om ons product vrij te geven. Dat betekent dat we operationeel blijven, maar dat we nu niet in de richting van een cross-chain totdat we een compliance-oplossing vinden. Tot dat moment moment zullen we het budget en de reikwijdte evalueren. Kortom, we zijn getroffen door een perfecte storm van omstandigheden buiten onze controle die ons kreupel hebben gemaakt, maar we zijn niet dood. We geloven nog steeds in het project, de visie en de gemeenschap en we zullen blijven vechten. Het is geen gemakkelijke weg vooruit, maar het is ook geen doodlopende weg.

Wat gaan we nu doen?

De wallet van Aphelion blijft beschikbaar op desktop, Android, iOS en internet en we zullen deze blijven onderhouden en ontwikkelen. We zijn ook van plan om de DEX volledig functioneel te houden op testnet en de mobiele DEX op testnet (vandaag) vrij te geven, zodat gebruikers de DEX kunnen blijven zien en ermee kunnen communiceren terwijl we het pad dat voor ons ligt effenen. Wat de mobile DEX betreft, deze was het eerder deze maand klaar, maar toen we de EtherDelta-actie zagen, moesten we de release ervan pauzeren, terwijl we de juridische implicaties van de uitspraak onderzochten. Tot slot zijn we dankbaar voor al diegenen die Aphelion hebben gesteund en we zijn hoopvol dat we met een ommekeer in de markt, gerichte partnerschappen en een nieuw regelgevend kader de DEX opnieuw op een betere en sterkere manier kunnen activeren. Aphelion was meestal een tegen-all-odds, scrappy, underdog, bootstrapping en volhardend team en we zullen doorgaan met deze inzet terwijl we omgaan met deze tegenslag. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!